Rainbow Gathering, o παράδεισος των χίπις

Τρίτη 14 Μαρτίου 2017 ·

Χίπις, αναρχικοί, καλλιτέχνες αλλά και κάθε είδους… γκουρού (ή, μετενσάρκωση αυτών) συγκεντρώνονται κάθε χρόνο στο Rainbow Gathering για να γιορτάσουν τον Έρωτα και την Ειρήνη.
Το «μάζεμα» γίνεται κάθε καλοκαίρι σε διαφορετικό σημείο. Οι προσκλήσεις στέλνονται στα μέλη τελευταία στιγμή -δύο εβδομάδες πριν- με μέιλ και μοιάζουν με σκαναρισμένη καρτ-ποστάλ.
Μαζί επισυνάπτεται και ένας χειροποίητος χάρτης (στολισμένος, εννοείται, με ψυχεδελικά λουλούδια και καρδούλες) που γράφει: «Welcome home» και υποδεικνύει το σημείο συνάντησης.

Τί είναι το Rainbow Family, που διοργανώνει το «μάζεμα»;
Όπως γράφει το Vice, μία αναρχική, ουτοπική, new age κοινότητα, που συσφίγγει δεσμούς μέσα από τα Rainbow Gatherings.
Μία κοινότητα που έχει πάνω απ' όλα την αγάπη και την ελευθερία.
Η είσοδος και συμμετοχή είναι ελεύθερη, αφού στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κάποια οργάνωση πίσω από τις συναθροίσεις -κάποια οργάνωση με δομή, ιεραρχία κλπ.


Καθένας σχεδιάζει ελεύθερα το πρόγραμμα του -επιλέγει το σημείο που θα μείνει, θα μαγειρέψει, φροντίζει για τα αναγκαία, όπως πρώτες βοήθειες- ενώ τα έξοδα καλύπτονται από τις δωρεές των συμμετεχόντων.


Οι δραστηριότητες στο Rainbow Gathering περιλαμβάνουν workshops, χορό, διαλογισμό, γιόγκα, τάντρα, περιπάτους στο δάσος, συζητήσεις και ψυχεδελικές ουσίες.



Το πρώτο Rainbow Gathering έγινε το 1972, στο Κολοράντο των ΗΠΑ. Συμμετείχαν περισσότερα από 20.000 άτομα. Κανείς δεν περίμενε τότε ότι θα ανταποκριθεί τόσος κόσμος.



Η ιδέα ήταν να μαζευτούν «μερικοί» άνθρωποι σε κάποιο απομακρυσμένο σημείο για τέσσερις μέρες και να προσευχηθούν, να διαλογιστούν για την παγκόσμια ειρήνη.


Όμως, ήταν εκείνη η πρώτη συνάντηση που έδωσε το έναυσμα για τις συναθροίσεις που γίνονται από τότε σε όλο τον κόσμο -από το Μεξικό και τη Γουατεμάλα, μέχρι τη Ρωσία και το Μαρόκο.


Συνήθως, επιλέγονται σημεία που βρίσκονται σε απόσταση 20-30 χλμ από την πλησιέστερη πόλη.


Όσο για το ποιούς μπορεί να συναντήσει κανείς στο Rainbow Gathering, η απάντηση μοιάζει με τα χρώματα του ουράνιου τόξου.

Από χίπις στην παλιά, γνωστή, traditional εκδοχή, μέχρι σύγχρονους νομάδες, αλκοολικούς Ρώσους παπάδες, χάκερς, σκληροπυρηνικούς αναρχικούς και πάσης φύσεως γνωστές «θρησκευτικές» φιγούρες.

Όλοι γυμνοί ή, ημίγυμνοι, σε αγκαλιάζουν λέγοντας ότι σε αγαπούν, ενώ κάποιοι τραγουδούν τραγούδια του Κρίσνα, άλλοι χορεύουν ή, βρίσκονται σε κατάσταση έκστασης.


http://tvxs.gr/news/kosmos/rainbow-gathering-o-paradeisos-ton-xipis-foto

Η Επανάσταση του 1943

Η Επανάσταση του 1943

revolution in the world

ελευθερη εκφραση

Η λίστα ιστολογίων μου

προσωπικές ιστοσελίδες

τύπος

διαφορα

È